بر اساس مدل جدیدی که تعامل منحصر به فرد بین یخ و آب در آبدره های جزیره را ردیابی می کند، یخچال های طبیعی گرینلند 100 برابر سریعتر از آنچه قبلا محاسبه شده بود، در حال ذوب شدن هستند. در گذشته، دانشمندان از مدلهای توسعهیافته در قطب جنوب استفاده کردهاند که در آن زبانههای یخچال بر بالای آب دریا شناور میشوند تا سرعت ذوب شدن یخها را ردیابی کنند. اکنون دانشمندان از یک مدل ریاضی جدید برای درک دقیق این موضوع استفاده کرده اند. کریستن شولز، نویسنده اصلی این مطالعه و محقق موسسه مهندسی محاسباتی اودن، گفت: سالها است که مردم از مدلی از سرعت ذوب ورقههای یخی قطب جنوب استفاده میکنند و آن را در جبهههای یخی عمودی گرینلند اجرا میکنند. علم در دانشگاه تگزاس در آستین، در بیانیه ای گفت. انجام دادند. اما شواهد بیشتر و بیشتری وجود دارد مبنی بر اینکه رویکرد سنتی نرخ ذوب بسیار پایینی در جبهه های عمودی یخ گرینلند ایجاد می کند. بررسی سرعت ذوب شدن یخچال های طبیعی گرینلند در تلاش دیگری، محققان به رهبری ربکا جکسون، اقیانوس شناس فیزیکی در دانشگاه راتگرز، از قایق های روباتیک برای نزدیک شدن به یخ های خطرناک و اندازه گیری آنها استفاده کردند. آنها این کار را در یخچال LeConte آلاسکا و همچنین منطقه Kangerlussuup Sermia گرینلند انجام داده اند. اندازه گیری های جکسون نشان می دهد که مدل های مبتنی بر قطب جنوب ذوب یخ های قطب شمال را دست کم گرفته اند. به عنوان مثال، یخچال LeConte 100 برابر سریعتر از آنچه در مدل های قبلی پیش بینی شده بود ناپدید می شود. ماموریت دیگری که توسط دانشمندان دانشگاه تگزاس در آستین هدایت می شود، زیرساخت های رباتیک را به سه یخچال طبیعی در غرب گرینلند ارسال می کند. مدل جدید از آخرین دادههای مأموریتهای نزدیک به یخچال، همراه با درک واقعبینانهتر از چگونگی تأثیر شیبهای صخرهمانند یخچالها بر ریزش یخ استفاده میکند. نتایج آن نیز با یافته های جکسون مطابقت دارد و نشان می دهد که ذوب یخ 100 برابر بیشتر از پیش بینی مدل های قدیمی است.