نوشیدن چای می‌تواند با کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 در ارتباط باشد


مطالعه جدید، که نتایج آن در نشست سالانه انجمن اروپایی برای مطالعه دیابت در سال 2022 ارائه خواهد شد، داده‌های حدود 20 مطالعه شامل یک میلیون بزرگسال را بررسی کرد. این مطالعه می گوید که بین نوشیدن چای و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط وجود دارد، اما همه اینها به مقدار چایی که می نوشید بستگی دارد. در این مطالعه جدید، محققین تحقیقات موجود را در دو بخش مورد بررسی قرار دادند. گام اول یک مطالعه کوهورت بود که در آن اطلاعات بیش از 5000 بزرگسال بررسی شد. این افراد به مدت 12 سال تحت تعقیب قرار گرفتند. حدود نیمی از این افراد چای می نوشیدند، اما در پایان دوره تحقیق، میزان دیابت نوع 2 در هر دو گروه یکسان بود. بنابراین، در بخش دوم مطالعه، محققان بررسی کردند که آیا دوز نوشیدن چای بر احتمال ابتلا به دیابت تأثیر می گذارد یا خیر. آنها با تجزیه و تحلیل 19 مطالعه در مورد میزان نوشیدن چای دریافتند که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 به نسبت مقدار چایی که فرد به طور منظم می نوشد کاهش می یابد. خطر ابتلا به دیابت در افرادی که روزانه یک تا سه فنجان چای می نوشند نسبت به افرادی که چای نمی نوشند، 4 درصد کمتر است. با این حال، افرادی که حداقل چهار فنجان چای در روز می‌نوشیدند، 17 درصد کمتر در معرض ابتلا به این بیماری بودند. Xiaoying Li، محقق ارشد این مطالعه، گفت که کاهش خطر ابتلا به دیابت حتی پس از در نظر گرفتن جنسیت، موقعیت جغرافیایی و نوع چای مصرفی باقی می ماند. بنابراین می توان حدس زد که چیزی در خود چای احتمال بروز این بیماری را در افراد کمتر می کند. لی می‌گوید: «ممکن است برخی از اجزای چای، مانند پلی‌فنول‌ها، سطح گلوکز خون را کاهش دهند، اما برای اینکه این ترکیبات زیست فعال مؤثر باشند، مقدار آنها باید کافی باشد. این قانون احتمالاً توضیح می دهد که چرا ما در مطالعه همگروهی خود نتوانستیم ارتباطی بین نوشیدن چای و دیابت نوع 2 پیدا کنیم، زیرا مصرف چای بالاتر را بررسی نکردیم. نتایج این مطالعه هنوز در مجلات علمی منتشر نشده و مورد داوری قرار نگرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید